?

Log in

No account? Create an account
The Pentelia Project
Cards and beads
Kalkins logboek 
20th-Mar-2007 05:01 pm
cards
Dag 5, week 3, maand 7, 254 nGO Aasveer, Koninkrijk Virana

Door Kalkin Nimbleton

Eindelijk zijn we aangekomen in Aasveer. Na twee weken lang door allerlei boerengehuchten te hebben getrokken, waar de meeste mensen nog nooit van nootmuskaat gehoord hadden, laat staan dat ze het konden uitspreken, eindelijk wat beschaving. Ik vraag mij af of er weer naar “notmusterkat” gevraagd gaat worden in Donkveen. Stelletje boeren.

Pa vindt dat we nog geluk gehad hebben op de tocht door het Spoeldal nu er weer schermutselingen plaatsvinden tussen Virana en Charta. Toch vond ik de afdracht van vijftig gouden florijnen aan de plaatselijke garnizoenscommandant, of hoe die idioot zichzelf ook noemt, veel. Wat is nu het nut van een stelletje gekleurde papiertjes waarop staat dat wij geen smokkelaars zijn, als de meeste patrouilles eerst alles overhoop schieten, aan gort slaan en plunderen, en daarna pas vragen of we wel toestemming hebben. Verder hadden we geluk dat neef Cider eindelijk niet de hele tijd zijn gedachten had bij “zijn” Bianca en dat hij de patrouille van Virana zag, zodat we die konden omzeilen. Dat bewijst maar weer eens dat zelfs de grootste idioot wel eens een helder moment heeft.

Verder is er niets interessants gebeurd tijdens de reis of je moet een gebroken as interessant vinden. Pa had al tegen oom Wellby gezegd dat hij niet te veel naar voren moest stapelen om zo zijn eigen podiumpje te creëren achterop de wagen. Maar onze luitspeler vond het belangrijker een optreden te geven aan eenieder die op het land werkte. Ik moet nog steeds lachen als ik denk aan het gezicht dat hij trok toen hij weer opstond uit de modder, nadat de as brak en hij één van zijn beste salto’s maakte. Gelukkig was de as snel op te lappen, maar hier zal hij grondig gemaakt moeten worden.

Helaas zullen we hier niet lang blijven. Op het prikbord hing een oproep van onze clan voor een moot. Niet dat ik geen zin heb om de rest van de clan te zien, maar we moeten dan helemaal naar Vrijpoort. Weten ze niet hoe koud het daar is. Het is hier al frisjes, maar daar is het al helemaal koud. Waarom kan onze clanmatriarch niet gewoon ergens in Charta of Phun wonen. Daar is het altijd lekker warm en zijn geen oneindige hoeveelheden modder die er voor zorgen dat de karren om de honderd meter vast blijven zitten. Verder is de kou niet goed voor haar gewrichten.
Ik moet mij maar warmen aan de gedachte dat andere karavanen misschien nog interessante kaartspellen kennen of intrigerende objecten hebben. Die muziekdoos die ik de vorige keer heb gekregen is inmiddels zo versleten dat het enige geluid wat eruit komt lijkt op een oude verroeste deur. Eigenlijk hoop ik dat ze van die laarzen hebben die met een of andere stof gevoerd zijn, zodat ze geen geluid maken.

Maar ik maak er nu een eind aan, want Pa wil dat ik mee ga om de honden uit te laten en de pony’s te verzorgen. Ik heb er eigenlijk geen zin in, maar als ik goed mijn best doe hoop ik komend jaar mijn eigen rijhond te krijgen, zodat ik niet meer op de kar hoef mee te rijden, maar er lekker op uit kan trekken om het gebied te verkennen. Ik weet dat ik een betere scout ben dan neef Cider.
Hopelijk is er vanavond nog tijd om in ‘Het Schuimende Vat’ wat kaart te spelen, wat geld te winnen en wat te bikkelen. Ik heb mijn dobbelstenen al klaar liggen. Maar als het vanavond niets wordt dan wordt het maar een nachtelijk uitje. Op de weg hiernaartoe heb ik al een huis gezien met voldoende mogelijkheden.

Moge Moeder Yondalla over ons waken.
This page was loaded Apr 25th 2018, 6:44 am GMT.