?

Log in

No account? Create an account
The Pentelia Project
Cards and beads
Shaila's dagboek 
16th-Mar-2007 04:16 pm
twinkle
Maldi, Zuid-Phun, dag 3 sinds oma’s dood

Lieve Chosho,

Het is nu al drie dagen geleden. Al mijn tranen heb ik opgehuild, maar het lege gevoel blijft. Ik voel me misselijk en alleen, ondanks het feit dat ik op de kinderen van Lily en Tanaï pas. Gelukkig zijn ze zoet een spelletje aan het spelen.

Niemand begrijpt hoe ik me nu voel, want niemand begreep de band die ik had met oma. Nou ja, behalve jij en Minh dan. Hij is erg lief voor me, ook al weet ik dat hij vindt dat ik er overheen moet stappen. De laatste drie dagen draag ik mijn kralen niet eens, omdat ze me zo aan oma doen denken. Als ik ’s ochtend wakker ben en opsta en mijn kralen pak, leg ik ze meteen weer terug.

Ik kan gewoon niet geloven dat dit gebeurd is! Ze had me nog zoveel moeten leren! Ik heb nog zoveel moeite met minerale krachten en het verschil tussen zeskantige en achtkantige kralen! Straks leer ik nooit sterker te worden. En als ik dan sterker wordt, dan zal oma het niet zien. Dat is misschien nog wel het ergste. Oh, hoe verlang ik naar haar kleine wagonnetje, waar haar parfum zo aanwezig was. Naar de prachtige sluiers die ze gebruikte als ze een klant had. De donkere kaarsen, de blauwe lichtjes, haar mysterieuze stem die zo anders was dan als ze me les gaf. De kralen die ze altijd droeg zijn nu mijn bezit. Oom Jacob durfde ze waarschijnlijk niet te verkopen. Volgens mij is hij zelfs blij dat ze weg is! Hij heeft zijn nieuwe rol als familieoudste meteen maar gebruikt om zich te ontdoen van oma’s wagen en hij wil meteen terug naar Vrijpoort.

Ik vraag me af waarom. Phun heeft altijd meer als een thuis gevoeld dan het land over het water. Ik ben trots dat ik half-Phun ben, ook al is mijn familie en clan overzees. Iedereen kijkt ons altijd zo raar aan. Ook doen ze altijd zo moeilijk over de prijs van onze stoffen.

Hoe dan ook, we gaan dus naar Vrijpoort. Zonder oma. Ik mis oma.

Oh, de kleintjes trekken Minh aan zijn staart. Ik ga hem snel redden. Daarna word ik waarschijnlijk weer op een of ander stom klusje gezet.

Groetjes,

Shaila Gridley
This page was loaded Jul 22nd 2018, 5:49 pm GMT.