?

Log in

No account? Create an account
The Pentelia Project
Cards and beads
Shaila's dagboek, bladzijde 2 
4th-Apr-2007 03:14 pm
twinkle
Ka (gehucht ergens tussen Touji en Zaregota), Phun, dag 10 sinds oma’s dood

Lieve Chosho,

Oom Jacob laat ons als een gek door het land racen. Gisteren zijn we Touji voorbijgeraasd, terwijl ik zo ontzettend graag nog naar de markt wilde! Touji is informeel gezien de hoofdstad van de gnomes hier in Phun en hun technologie en kunst is verbijsterend. Graag had ik een ritje gemaakt in de hangende karretjes, of een bezoek gebracht aan de immense bibliotheek. Ik had er misschien ideeën kunnen opdoen voor nieuwe spreuken.

Ja Chosho, ik heb mijn studie weer opgepakt. Hoezeer ik oma ook mis, ik moet aan mijn eigen toekomst denken. Kinderoppas is niet voor mij, dus heeft Shane me zijn kar (met tamste pony) gegeven om te mennen, zodat ik andere klusjes kan ontlopen en me kan richten op dingen die ik echt belangrijk vind. Oh Tanaï, de goden zijn geprezen voor een zuster die zo’n man trouwt! Ik kan niet ontkennen dat hij charmant en lief is. Maar hij is met Tanaï en zal in Vrijpoort officieel geïnitieerd worden in de clan, net als Marla’s man Hoan en nicht Laetitia’s Ardo. Oom Jacob heeft pas een paar dagen geleden gezegd dat de reden van onze race naar Vrijpoort een moot is. Ik vraag me af waarom hij dat niet meteen had gezegd. Het had veel geruzie en onenigheid binnen de familie kunnen besparen.

Sinds oma dood is en oom Jacob de leiding heeft overgenomen vang ik steeds vaker ruzie en roddels op. Uit de wagen van oom Wendell en tante Levinia klinkt nu elke avond geschreeuw. Ik probeer het te negeren maar het is moeilijk concentreren als je steeds aardewerk stuk hoort vallen. Ik heb er maar een gewoonte van gemaakt een mooie boom ver van hun wagen te zoeken om onder te studeren, elke keer als we ’s avonds kamp opzetten.

Ook Tante Tillia hoor ik veel klagen. Ze vindt de familie nu al te groot en als Tanaï, Marla en Laetitia ook een eigen wagen krijgen voor hun gezinnetjes, heeft ze drie extra karren om te onderhouden. Ik begrijp haar ergens wel. We zijn nu met 28 volwassenen en 12 kinderen, waarvan er 8 echt nog heel klein zijn. En als Inita, Allina en ik ooit ook nog een gezin gaan stichten worden het er nóg meer.

Zelf ben ik niet zo zeker van mijn toekomst in deze familie. Soms voel ik me een buitenbeentje. Ik weet dat sommige familieleden vinden dat ik mijn klusjes niet goed uitvoer en lui ben. Maar waarom zou ik uren boenen met een borstel als het ook in minder dan een minuut met magie kan? Ik ben trouwens begonnen met een nieuwe spreuk. Nu moet ik alleen nog ergens een kwartsen kraal vinden. Misschien dat we even stoppen zodra we het Noorderdiep zijn overgestoken. Op de markt in Akala zijn altijd wel interessante dingen te vinden.

Groetjes,

Shaila Gridley
This page was loaded Sep 23rd 2017, 9:16 am GMT.